Перший рецепт
Рецепт тірамісу
- Маскарпене (500 гр)
- Яйце (4шт.)
- Цукрова пудра (5 ст.л.)
- Шоколад (на смак)
- Кава еспрессо (300 мл)
- Марсала (1 стакан)
- Печево Савоярді (200 гр)
Приготування:
Крок 1
Збити білки в дуже міцну піну. Для більшої міцності піни бажано в кінці збивання додати трохи цукрової пудри. Від щільності збитих білків буде залежати розтечеться крем чи ні.
Крок 2
Жовтки розтерти до білого кольору з цукровою пудрою.
Крок 3
Додати маскарпоне і добре розмішати (зручніше великий виделкою).
Крок 4
Білки по ложок додавати в крем і обережно перемішувати.
Крок 5
Холодний еспресо змішати з алкоголем. Кожне печиво занурити на 5 секунд в кавову суміш і покласти в форму.
Крок 6
На савоярді викласти половину крему.
Крок 7
Зверху покласти другий шар печива, просочених кави.
Крок 8
На них викласти крем. Якщо хочеться, щоб особливо вишукано виглядав десерт, поверхня прикрашаю кремом їх кондитерського мішечка простими маленькими конусами щільно один до одного. Насадка-зірочка. Тоді доведеться посипати какао-порошком!
Крок 9
Поставити тірамісу на 5-6 годин в холодильник. За цей час крем загусне. Маскарпоне можна замінити густими сільськими вершками з ринку. Вони не повинні бути кислими. Замість Амаретто можна використовувати мигдальну есенцію. Якщо Марсалу годі й шукати, я додаю трохи (3-4 ст. Ложки) хорошого коньяку або апельсинового лікеру Grand Marnier і 1-2 кавові ложки рідкої мигдальної есенції.
Крок 10
Зазвичай перед подачею на тертці тру чорний охолоджений шоколад прямо на крем, рівномірно. Какао виглядає гірше і при їжі вдихається. Але, якщо вирішите посипати какао, то робіть це за допомогою маленького сита.
Крок 11
Для сім'ї роблю у великій ємності, а для гостей краще порційно. (Фото внизу) «Правильний» тірамісу накладають і їдять ложкою, а не ріжуть шматочки з бісквіту, як це часто роблять в російських ресторанах. І, будь ласка, ніяких ягід !!! :)
Коментарі
Дописати коментар