Другий рецепт

Наполеон

Інгредієнти для тіста:
  • Мука (450 гр)
  • Маргарин (600 гр)
  • Яйця (2 шт.)
  • Сіль (1 ч.л.)
  • Оцет (1,5 с.л.)
  • Вода (приблизно 200 мл)
Інгредієнти для крема:
  • Молоко (1 л)
  • Цукор (300 гр)
  • Яйця (4 шт.)
  • Мука (120 гр)
  • Вершкове масло (320 гр)
  • Ванільний цукор (10-15 гр)
  • Цукрова пудра для посипкі (3 с.л.)

Приготування:

Крок 1
Приготуємо листкове тісто для торта Наполеон. Ми будемо готувати листкове тісто швидкого приготування. Перш за все приготуємо рідина. У мірну кружку розбиваємо 2 яйця, додаємо одну чайну ложку солі, 1,5 столові ложки 5-7% оцту, перемішуємо. Додаємо, приблизно, 220 мілілітрів крижаної води і все добре перемішуємо. Всього у нас повинно вийти 375 мілілітрів рідини. Ставимо рідина в холодильник.

Крок 2
На стіл висипаємо 750 грамів просіяного борошна. Весь час занурюючи заморожене вершкове масло або маргарин в муку, натираємо його на крупній тертці. Злегка перемішуємо натертий маргарин з борошном. Всього нам знадобиться натерти 600 грамів замороженого вершкового масла або маргарину.

Крок 3
Натертий маргарин з борошном збираємо гіркою, робимо поглиблення. Виймаємо з холодильника підготовлену рідину, наливаємо в поглиблення. Швидко замішуємо листкове тісто. Тісто не можна місити. Акуратно піднімаємо тісто з різних сторін до середини, складаємо шарами і притискаємо. Прибираємо тісто в сторону і збираємо залишки, додаючи їх до основного шматка тіста.

Крок 4
Швидко замішуємо листкове тісто. Тісто не можна місити. Акуратно піднімаємо тісто з різних сторін до середини, складаємо шарами і притискаємо. Прибираємо тісто в сторону і збираємо залишки, додаючи їх до основного шматка тіста.

Крок 5
Надаємо тесту прямокутну форму, кладемо в целофановий пакет і відправляємо, мінімум, на 2 години в холодильник, краще витримати тісто в холодильнику 10-12 годин. Листкове тісто для торта Наполеон готове. Листкове тісто швидкого приготування можна зберігати в холодильнику кілька днів, а в морозильнику кілька місяців. Розморожувати листкове тісто краще в холодильнику.

Крок 6
Приготуємо заварний крем для торта Наполеон. Каструлю обполіскуємо холодною водою, наливаємо в неї один літр молока, додаємо 320 грамів цукру. Ставимо каструлю на великий вогонь, весь час перемішуємо до повного розчинення цукру, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо молоко нагріватися. У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо 120 грамів борошна, перемішуємо міксером (не збивайте, тільки перемішуємо) до утворення однорідної суміші.

Крок 7 
Вливаємо в суміш два ополоника гарячого молока з цукром, перемішуємо, додаємо ще 2 ополоника молока, перемішуємо і повертаємо отриману суміш в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи вінчиком, варимо крем до загустіння.

Крок 8
Знімаємо з вогню. Додаємо в крем 20 грамів вершкового масла, перемішуємо, переливаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати до кімнатної температури.

Крок 9
Приступаємо до випікання коржів для торта Наполеон. Виймаємо тісто з холодильника. Ділимо підготовлене тісто на 3 нерівні частини: дві однакові побільше і одну поменше. Ми будемо випікати два коржі розміром 40X60 сантиметрів, а після випічки розділимо їх навпіл, і ще один корж меншого розміру для посипання. Якщо розмір вашого листа 30X40 сантиметрів, то, відповідно, потрібно спекти 4 коржі для торта Наполеон і корж для посипання.

Крок 10
Приступаємо до випікання коржів для торта Наполеон. Виймаємо Тісто з холодильника. Ділімо підготовлене Тісто на 3 нерівні частини: дві однакові побільше і одну менше. Ми будемо випікати два коржі розміром 40X60 сантиметрів, а після випічки розділімо їх навпіл, і ще один корж менше розміру для посіпання. Якщо розмір вашого листа 30X40 сантиметрів, то, відповідно, треба спекти 4 коржі для торта Наполеон і корж для посіпання.

Крок 11
На коржі робимо маленькі надрізи ножем. Випікаємо коржі для Наполеона в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200-220 градусів Цельсія, приблизно, 20 хвилин. Для того, щоб перевірити готовність коржа, піднімаємо край коржа - якщо корж не прогинається, він готовий. Готові коржі виймаємо з духовки і викладаємо на дерев'яну дошку, даємо охолонути. Також випікаємо залишилися коржі. Корж для посипання випікаємо на кілька хвилин довше.

Крок 12
Заварний крем охолонув до кімнатної температури. Приготуємо масляний заварний крем для торта Наполеон. У миску міксера кладемо 300 грамів м'якого вершкового масла, збиваємо до білого. Можна покласти трохи менше або більше масла, на ваш смак. У збите масло, потроху додаємо заварний крем, кожен раз збиваючи в щільну масу. У процесі збивання додаємо 10-15 грамів ванільного цукру і один раз знімаємо крем зі стінок міксера. Збиваємо до отримання пишного крему. Масляний заварний крем і коржі для торта Наполеон готові.

Крок 13
Збираємо торт Наполеон. Розрізаємо коржі для торта Наполеон навпіл, таким чином, у нас виходить 4 коржа розміром, приблизно, 30X40 сантиметрів. Кладемо один корж на дошку, викладаємо на нього четверту частину підготовленого крему, розрівнюємо. Кладемо другий корж гладкою стороною вгору, змащуємо його четвертою частиною крему і так далі. Останній, четвертий корж кладемо гладкою стороною вгору і змащуємо боки і верх торта кремом.

Крок 14
Приготуємо посипання для торта Наполеон. Корж, який ми випікали для посипання подрібнюємо в крихту. Додаємо столову ложку ванільною цукрової пудри, перемішуємо і обсипаємо боки і верх торта підготовленої крихтою. Цукрову пудру можна купити в магазині або приготувати вдома. Рецепт приготування цукрової пудри є на нашому сайті в розділі Кулінарні хитрості.

Крок 15
Верх торта додатково посипаємо однією-двома столовими ложками цукрової пудри. Така прикраса торта Наполеон є класичним. Можна, також, прикрасити торт Наполеон ягодами: малиною, полуницею, виноградом, можна зробити трояндочки з крему. 

Крок 16
Готовий торт Наполеон перекладаємо на блюдо, на якому будемо його подавати, або нарізаємо на шматки і подаємо як окремі тістечка. Нарізати торт Наполеон найкраще гострим ножем-пилкою, який використовують для нарізки хліба. При цьому на ніж не потрібно тиснути, торт потрібно розпиляти.

Крок 17
Готовий торт Наполеон ставимо в холодильник і виймаємо за одну годину до подачі. Подаємо по-справжньому святковий, завжди бажаний, усіма улюблений торт Наполеон до солодкого столу з чаєм або з кавою.


Смачного!

Коментарі

Популярні публікації