Третій рецепт

Кекси з родзинками

Інгрецієнти:
  • борошно (225 гр)
  • розпушувач тіста (¼ ч.л.)
  • яйце (2 шт. + 1 жовток)
  • вершкове масло (170 гр)
  • цукор (170 гр)
  • коньяк (1,5 ст. л.)
  • родзинки (170 гр)
  • сіль (щіпка)
  • цукрова пудра для посипання
Приготування:

Крок 1
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло збити з допомогою міксера протягом 5 хвилин. Додати до масла цукор і збивати ще 5 хвилин.

Крок 2
Яйця і 1 жовток злегка збити виделкою, додати коньяк і добре перемішати. Додавати в збиту масляно-цукрову суміш по 1 ст. ложці яєць з коньяком і добре збити за допомогою міксера до повного розчинення цукру.

Крок 3
Ізюм добре промити, відкинути на сито і обсушити. Змішати родзинки з 2 ст. ложками борошна. Борошно з'єднати з розпушувачем і сіллю і просіяти 2 рази. По 1 ст. ложці додавати борошно в масляну суміш, збиваючи на низькій швидкості міксера.

Крок 4
Додати до тіста родзинки і добре перемішати.

Крок 5
Форму для кексу змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном. Викласти тісто у форму, розрівняти і зробити ножем по тісту надріз уздовж кексу. Таким чином вийде фірмова «тріщина» столичного кексу.

Крок 6
Випікати кекс в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 1 години 15 хвилин. За рецептом скоринка в цьому кексі повинна бути з усіх боків рівномірно коричневою і сухуватою. Готовність кексу перевірити дерев'яною шпажкою.

Крок 7
Готовий кекс залишити у формі до повного охолодження. Вийняти кекс з форми і посипати цукровою пудрою. На наступний день кекс стає ще смачнішим. З цього ж тіста можна спекти маленькі кекси.

Смачного!


Коментарі

Популярні публікації