Третій рецепт
Кекси з родзинками
Інгрецієнти:
- борошно (225 гр)
- розпушувач тіста (¼ ч.л.)
- яйце (2 шт. + 1 жовток)
- вершкове масло (170 гр)
- цукор (170 гр)
- коньяк (1,5 ст. л.)
- родзинки (170 гр)
- сіль (щіпка)
- цукрова пудра для посипання

Приготування:
Крок 1
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло збити з допомогою міксера протягом 5 хвилин. Додати до масла цукор і збивати ще 5 хвилин.
Крок 2
Яйця і 1 жовток злегка збити виделкою, додати коньяк і добре перемішати. Додавати в збиту масляно-цукрову суміш по 1 ст. ложці яєць з коньяком і добре збити за допомогою міксера до повного розчинення цукру.
Крок 3
Ізюм добре промити, відкинути на сито і обсушити. Змішати родзинки з 2 ст. ложками борошна. Борошно з'єднати з розпушувачем і сіллю і просіяти 2 рази. По 1 ст. ложці додавати борошно в масляну суміш, збиваючи на низькій швидкості міксера.
Крок 4
Додати до тіста родзинки і добре перемішати.
Крок 5
Форму для кексу змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном. Викласти тісто у форму, розрівняти і зробити ножем по тісту надріз уздовж кексу. Таким чином вийде фірмова «тріщина» столичного кексу.
Крок 6
Випікати кекс в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 1 години 15 хвилин. За рецептом скоринка в цьому кексі повинна бути з усіх боків рівномірно коричневою і сухуватою. Готовність кексу перевірити дерев'яною шпажкою.
Крок 7
Готовий кекс залишити у формі до повного охолодження. Вийняти кекс з форми і посипати цукровою пудрою. На наступний день кекс стає ще смачнішим. З цього ж тіста можна спекти маленькі кекси.
Коментарі
Дописати коментар